zondag 14 juli 2013

Op zoek naar 1 miljoen voor zorgboerderij

Een initiatief naar mijn hart


Aletta Saffiyya Rozeboom (33) is hard op zoek naar investeerders en donateurs voor een zorgboerderij in Groningen. In de zorgboerderij wil de op verschillende terreinen gediplomeerd begeleider in eerste instantie pleegkinderen en kinderen met speciale zorgbehoeften opvangen. Zij heeft aan het eind van de Ramadan een bedrag van 1 miljoen euro nodig om haar droom te verwezenlijken. Door middel van halal crowd-funding hoopt zij 1000 mensen bereid te vinden die elk 1000 euro investeren of 500 mensen en/of bedrijven die elk 2000 euro schenken.

Aletta kwam op het idee om een zorgboerderij te starten door haar ervaringen met Jeugd- en Pleegzorg in de afgelopen jaren. Zij ving in 2010 enkele moslimkinderen op in een noodsituatie en is sinds die tijd meerdere keren gevraagd nog meer kinderen op te vangen. "Verschillende keren hebben verschillende gezinnen mij gevraagd of we hun kinderen, die problemen hadden, en uit huis geplaatst dreigden te worden, tijdelijk op wilden nemen. Jeugdzorg zelf gaf eveneens aan, het erg moeilijk was geschikte zorgadressen te vinden. Of we niet extra kinderen wilden opvangen. Helaas woon ik in een erg klein huurhuis. Godzijdank, voor ons is het genoeg. En we zijn er gelukkig. Maar niet om permanent en langdurig meerdere kinderen in op te vangen. Dat kan ik ook de kinderen die opgevangen moeten worden niet aandoen."


De boerderij die Aletta op het oog heeft

De krachten bundelen
De Nederlandse moslima weet dat zij voldoende in huis heeft om dit project op te zetten en te runnen. Zij is o.a. gediplomeerd en ervaren coach, sociaal agogisch pedagogisch werker, trainer aanpak kindermishandeling, pleegouder, leerlingbegeleider, ondernemer en instructeur van Eerste Hulptrainingen. Zij heeft er alle vertrouwen in dat het project kans van slagen heeft: "We zijn groeiende als moslimgemeenschap in Nederland. We hebben voldoende kennis en expertise. Mijn droom is deze krachten te bundelen. Ik weet dat ik daar goed in ben. Allah heeft mij de kwaliteiten gegeven."

Behalve een groot netwerk in de moslimgemeenschap is zij door haar ervaringen ook goed bekend met Jeugd- en Pleegzorg in Groningen. "In het Noorden is het niet raar dat islamitische kinderen bij islamitische pleegouders worden geplaatst. Hier riepen ze ons al jaren geleden op om meer kinderen op te nemen in de gemeenschap."

Toekomstplannen
Naast de opvang van moeilijk plaatsbare kinderen en voorlichting te geven aan ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding, heeft Aletta ook andere plannen met de zorgboerderij. Zo wil zij in de toekomst ook projecten opzetten zoals een school en islamitische gezondheid- en woonvoorzieningen, voor ouderen die hulp nodig hebben bij huishouden en verzorging en voor studenten die begeleiding nodig hebben van een mentor.

Voorlopig richt zij zich op pleegkinderen en kinderen met een speciale zorgbehoefte. Zij wil hen op therapeutische basis paardrijlessen bieden en hen leren omgaan met biologisch tuinieren.

Voor het project is 1 miljoen euro nodig. Zij zoekt 1000 mensen die 1000 euro kunnen investeren. Maar het mogen ook kleinere of grotere bedragen zijn. Het kan ook om een geldlening gaan of een investering. Als het om een bedrijf gaat, kan de afspraak gemaakt worden dat producten bij desbetreffende bedrijf worden afgenomen. Als het om een organisatie gaat, kunnen er tegenover de investering cursussen worden aangeboden voor het personeel.

Als u een bijdrage wil leveren aan de aankoop of meer informatie wil, gelieve een email te sturen naar islamicmoney4@lifelinedup.nl

Een promotiefilmpje van het project: https://www.youtube.com/watch

Dit artikel was eerder gepubliceerd op de website van MoslimVandaag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten