vrijdag 9 mei 2014

Kalverliefde

Als kinderen zijn we enorm beïnvloedbaar door onze omgeving. Daar kwam ik achter toen ik van de lagere school naar de middelbare school ging. Tien kilometer fietsen verderop bleken de kinderen zich helemaal niet bezig te houden met verliefdheid. Ik begreep er niets van, want bij 'ons' was dat normaal. Een jaar later, in de tweede klas, toonden dezelfde kinderen ineens wel belangstelling voor het andere geslacht. Maar toen was ik niet meer zo extravert. Ik was veranderd in een verlegen puber. Ik deed alleen aan verliefdheid op afstand.

Als kleine meid was ik al regelmatig verliefd. Verkering noemden we in het dorp 'met elkaar gaan' en liefdesverdriet noemden we 'ldvd'. Op de lagere school 'ging' ik de ene keer met Jan, en de andere keer met Jan (we hadden twee Jannen in de klas). Mijn ouders noemden het kalverliefde, maar ik vond dat een belediging.

Dat ik ook verliefd ben geweest op Jellie, dan kon ik mij niet meer herinneren. Totdat ik het bewijs ontving van Jellie himself. Hij had de brief al die jaren bewaard.

Ik denk dat ik een jaar of 7, 8 was. Ik heb geprobeerd de brief te ontcijferen...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten